Jämför och hitta bäst mobilabonnemang

Hur man jämför mobilabonnemang för att hitta vilket som är allra bäst? Idag finns det en mängd olika operatörer i Sverige med en mängd olika erbjudanden. För det första är det bra att fundera ut vilka faktorer som väger allra tyngst när man är redo att hitta ett nytt abonnemang. Många vill först veta vilken mängd surf som kommer med avtalet. Utan surf tar det väldigt lång tid för mobilen att koppla upp sig på nätet. Men vad som är allra viktigast är täckningen, utan täckning spelar det ingen roll hur mycket surf man har då mobilen inte kan nå nätet.

För de flesta som bor i en större stad behöver inte täckningen vara ett problem då alla operatörer idag har erbjuder väldigt bra uppkoppling till 4G nätet. Bor man på landsbygden eller i fjälltrakten bör man dock se över vilka operatörer som kan leverera bäst nätverk.

Idag ingår ofta fria samtal och sms när man ansöker om ett abonnemang och har kommit till att bli en standard. Utöver det kan det vara viktigt att jämföra vilket typ av kundtjänst som erbjuds, vilka betalningsalternativ som finns och som tidigare nämnt vilket surfpott man kan utlovas. Om man ofta är uppkopplad med wifi hemma, via jobbet eller i skolan kanske inte en super stor mängd surf behövs. Är man däremot en person som ofta streamar videotjänster, netflix eller youtube kan en större surfmängd vara nödvändigt. Även om man kanske reser ofta och behöver hålla sig uppkopplad utan att vara beroende av wifi.

Bra service – kan innebära bäst mobilabonnemang

Kundtjänst kan vara en ytterligare aspekt att jämföra. Vissa operatörer har endast möjlighet till kontakt via mejl eller via chatt medan större operatörer som Telia har kundtjänst man kan ringa till. Därför bör man se över vilken typ av support man är mest bekväm med och välja därefter. De flesta operatörer har diverse sätt att ta betalt på och erbjuder både faktura, e-faktura eller autogiro. Det är enkelt att ta reda på vilka alternativ som finns via de olika operatörernas hemsidor.

Bra att jämföra

 • Samtal, sms, mms
 • Vilket surfmängd finns och var är deras priser
 • Vad för täckning behövs
 • Support och kundtjänst
 • Student eller senior rabatt
 • Internationell surf så som i EU

Få resultat snabbt med onlineutbildning

 • Onlineutbildning är tidseffektivt eftersom användaren kan följa kursen i sitt eget tempo, och studera precis när det passar honom eller henne. Den som vill gå tillbaka och repetera ett moment kan lätt göra det, medan den som känner sig mer bekväm kan gå vidare till nästa övning, oberoende av varandra.
 • Stort utbud som ger möjligheter till att fördjupa sig inom det allra mesta, vilket gör att onlineutbildningar passar nästan alla i arbetslivet eller som privat vill lära sig mer om ett specifikt ämne.
 • Ekonomiskt eftersom kurserna blir billigare att producera än en konventionell kurs som kräver tidsbokningar, lokaler, avsatt tid för läraren att planera sina föreläsningar med mera. Därigenom blir priset för kursdeltagaren också lägre.
 • Pedagogiska upplägg som följer en tydlig plan och ger goda möjligheter för att förstå och utveckla grunderna i ett ämne, eller att lära mera inom något man känner till sedan innan. Utbildningarna ger även ett diplom efter avslutad kurs, för att certifiera att deltagaren har gjort de moment som kursen kräver och uppnått ett godkänt resultat.
 • Individuellt, vilket passar en del människor men inte alla. Somliga tar till sig ny kunskap bäst genom dialog med andra, och för dem kan det vara relevant att gå en onlinekurs tillsammans med en kollega eller vän för att kunna diskutera innehållet efter hand.

Onlineutbildning har stor flexibilitet och ger goda resultat

I dagens digitala värld är det inte så konstigt att även utbildning kan ske genom dator, telefon och surfplatta. Faktum är att många kan ta till sig ny kunskap på ett mycket mer effektivt sätt när de får sitta i en bekant miljö, i fred eller med människor de känner sedan innan, och när de kan ta pauser då de själva vill och behöver. Att gå en digital kurs är många gånger ett mycket effektivt sätt att ta till sig ny information, och kan verkligen konkurrera med en traditionell ut- eller fortbildning. En del kurser är helt förinspelade medan andra har föreläsningar som ges live, vilket har fördelen att deltagarna kan diskutera och ställa frågor. En förinspelad kurs har förstås fördelen att den är tillgänglig när som helst, och kan ses om och om igen.

Vad är ett mötesrum och hur fungerar det?

Kanske har du hört talas om begreppet mötesrum men inte riktigt förstår vad det är? Man kan väl ha möte i vilket rum som helst? Ja, det kan man såklart men ett riktigt bra mötesrum är utformat på ett sådant sätt att dom möten som hålls blir mer effektiva. Åtminstone är det en del av syftet. Här kan du läsa mer om den här typen av rum och vad det är som gör dom speciella.

En plats för effektiva möten

Mötesrummen är gjorda för att vara en plats där man kan hålla effektiva och kanske framförallt viktiga möten. Att sätta sig på ett café eller i en hotellobby är ofta nära till hands och en enkel lösning men faktum är att den typen av miljöer inte är optimala på grund av flera olika skäl. Dels finns många störningsmoment och dels finns inte den funktion som behövs för att hålla ett bra möte. Risken att man går därifrån med en negativ känsla är stor jämför om man hade valt en bättre plats att hålla till på och det är just därför det finns speciella mötesrum att tillgå.

Funktion före design

Det som utmärker ett mötesrum från andra lokaler är att man noggrant har fokuserat på funktionen. Visst är det viktigt med design för ett trivsamt rum men det bör komma i andra hand. Funktion kan innebära flera saker beroende på vilken typ av mötesrum det gäller. I vissa är syftet att många personer ska få plats och i andra är det viktigt att kunna vara kreativ. White boards, anslutning för dator- och telefonladdare, ergonomiska möbler med mera, är inte sådant man hittar på ett café.

Storstäderna ligger i framkant

Stora städer så som Göteborg ligger helt klart i framkant när det kommer till bra utformande mötesrum. Kanske beror det på att många letar sig till exempelvis Göteborg för att hålla större möten och konferenser och att det därmed finns en större efterfrågan. Göteborg eller inte, att välja mötesrum är inte alltid enkelt men det man ska ha i åtanke är att försöka hitta ett ställe där man verkligen tänkt på funktionen. Det kan vara direkt avgörande för om mötet blir effektivt eller inte och det är minst sagt viktigt med en bra miljö när man håller viktiga träffar.

Beställ smörgåstårta till sommarfesten

När sommaren närmar sig är det många som blir sugna på fest men det man inte blir så sugen på är att stå och slava i ett varmt kök. I Stockholm finns många företag som kan leverera catering till din sommarfest. En smörgåstårta är den perfekta maten för sommarfesten. Den är både god och vacker.

När sommaren börjar närma sig så blir man väldigt sugen på kall mat. På en sommarfest är det ingen som vill stå och svettas i köket utan istället så vill man att maten ska vara så enkel som möjligt och det allra enklaste av allt är ju att beställa mat i förväg via catering. För sommarfesterna är smörgåstårta den perfekta maten. En vacker smörgåstårta imponerar på de flesta. En smörgåstårta blir bara godare om den får stå och dra till sig lite så därför går det att få den levererad i god tid för sommarfesten. Kolla upp olika alternativ för catering när det gäller att beställa en smörgåstårta i Stockholm – det finns massor att välja mellan. Och tro inte att en smörgåstårta måste innehålla ingredienser som räkor och kallrökt lax (även fast det såklart är jättegott) det finns mängder av varianter på denna svenska klassiker. Här kommer några idéer för dig som söker inspiration när du ska beställa smörgåstårta på catering.

En smörgåstårta kommer i alla former

Varför inte en smörgåstårta med riktigt svenska ingredienser som kavring, rödlök, matjessill, crème fraiche, rädisor och lyxig löjrom? Eller en grön smörgåstårta med ingredienser som spetskål, avokado, ägg och pepparrot garnerad med fänkål, äpple och picklad lök. Enbart fantasin sätter gränserna för vad en smörgåstårta ska innehålla. En spännande variant är en smörgåstårta som är fylld med brieost och soltorkade tomater och garneras med valnötter och rosmarin. En riktig smaksensation! En duktig firma som sysslar med catering i Stockholm kan anpassa sig efter era önskemål när det gäller en beställd smörgåstårta. En föregångare till smörgåstårtan kallas cocktailtårta och den serverades flitigt på det glada 30-talet. Istället för att vara gjord på bröd så är det gjord med gräddade pajbottnar som fylls med goda fyllningar gjorda på ingredienser som ädelost, majonnäs, räkor och anjovis. Halva nöjet med en smörgåstårta är ju själva utseendet. En smörgåstårta bör vara vackert och fantasifullt garnerad och duktiga firmor som sysslar med catering i Stockholm vet hur en smörgåstårta ska dekoreras.

Konferensaktivitet – Virtual Reality

Virtual reality, datorsimulerad verklighet på svenska, är en datorteknik som simulerar inbillade eller verkliga miljöer och inkluderar din närvaro och interaktion i dessa miljöer. Med VR-glasögon kan man uppleva denna virtuella, simulerade verklighet i realtid. När en person bär glasögonen så känner glasögonen av åt vilken riktning man tittar, och då utvecklas och visas den simulerade miljön i samma riktning bakom glasögonen. De rörelser, ljus och ljud som simuleras av datorn är alltså hämtade från verkligheten och därför känns den virtuella upplevelsen mycket bekant och verklig.

VREX i Stockholm

I Stockholm kan man uppleva Virtual Reality på ett upplevelsecenter. På en 300 kvm stor yta bjuds man in till att ge sig ut på ett spännande, virtuellt äventyr. Tack vare den senaste tekniken kan man uppleva Virtual Reality tillsammans, genom att spelarna kan se, höra och interagera med varandra. Detta är en konferensaktivitet i Stockholm dit flera åker.

Konferens

Att inkludera Virtual Reality som en aktivitet i företagets eller arbetsplatsens konferens är mycket uppskattat. Det är en rolig upplevelse som gör personal och anställda glada och bekväma med varandra, och gör det lättare för alla att lära känna sina kollegor på ett avslappnat och roligt sätt. Man kan boka konferensen och VR-upplevelsen tillsammans som ett paket, med priser från 449 kronor per person. Det går att beställa till måltider så som lunch och middag, samt kaffe och fika, för att göra konferensen och upplevelsen ännu bättre.

Som max går det att vara 40 personer på en konferens där Virtual Reality-upplevelsen ingår, och det går att boka antingen en halvdags- eller en heldagskonferens. Så här kanen konferensdag som inkluderar VR se ut: dagen börjar med konferens, jobb och kaffe. Därefter är det dags för lunch. Efter lunchen får alla deltagare en genomgång i hur Virtual Reality fungerar och utrustningen dom ska användas gås igenom. När det är färdigt så börjar den första gruppen. Varje grupp kan bestå sv högst åtta personer, och de grupper som inte deltar i VR-upplevelsen kan ägna sig åt olika gruppövningar under tiden. Under tiden serveras det eftermiddagskaffe, och när alla grupper har haft sin VR-upplevelse så rundas dagen av. Att inkludera VR i sin konferens garanterar en rolig, lärorik dag med glada kollegor och anställda som resultat.

Så väljer du rätt kontor

Så väljer du rätt kontor

Många företag växer och behöver efter ett tag nya kontor som möter de nya behoven. Vad bör avgöra vilken lokal som ska hyras?

 1. Finns alternativ med företagshotell?

För ett microföretag med enbart ett par anställda kan företagshotell eller så kallade co-work platser vara ett alternativ. Det handlar främst om företag som kan jobba på distans och där arbetsplats inte är speciellt noga. Man behöver en plats att sitta på med sin dator där tillgång ges till internet, utskrift och café.

 1. Vad får det kosta?

Att lediga kontor i Uppsala är betydligt dyrare än om man väljer att ha kontoret i Tierp (ett par mil utan för Uppsala) är uppenbart. Men hur stor är prisskillnaden och är det värt det? Överlag kan man utgå från att kostnaden är lägre ju längre bort från stadskärnan som man kan tänka sig ha kontoret. Samtidigt får man väga detta mot eventuella extra inkomster. Kan försäljningen öka genom att kontoret är beläget i centrala delarna av staden? I så fall får prisskillnaden ställas mot eventuell extra försäljning.

 1. Ha planering och god tid

En sak som skiljer mellan kontor och privatbostäder är att marknaden för kontor inte är reglerad. Det är marknaden som styr och man har alltid rätten att förhandla fram olika avtal. Gå därmed inte för långt i processen innan du beslutat dig för att förhandla med motparten. Försök att ha ett par lediga lokaler att ställa mot varandra när förhandlingen börjar så förutsättningen finns att ställa olika krav på de olika aktörerna.

 1. Hur skulle de anställda påverkas?

I exemplet ovan visas att lediga kontor ett par mil utan för Uppsala är betydligt billigare än inne i staden. Men man måste även ta hänsyn till de anställda. Kommer de att jobba kvar om de måste pendla ett par timmar per dag? Det bästa är att fråga de anställda vilka önskemål de har både gällande läge och kontorens utformning. Det är inte sällan som de anställda kan ha önskemål som man som chef inte tänkt på innan.

Innan ni börjar se över utbudet av lediga kontor – gör en prioriteringslista och budget att följa. Kanske kan priset vara något högre om lokalerna ligger mer centralt? Vad väger tungt och vad är bara ”bonus” om ni får tag på?

Bröllop på Engsholms slott

Att gifta sig på ett slott låter kanske för många för bra för att vara sant men Engsholms slott erbjuder möjligheten att få säga ja till varandra i en sagolik miljö. Slottet tar sig an ett fåtal, men väldigt exklusiva bröllop varje år och för den som vill ha en unik vigsel och en oförglömlig fest är det här det rätta stället att välja.

Ensamrätt till slottet och området

Engsholms slott ligger strax söder om Stockholm och erbjuder 53 rum med totalt 88 bäddar. Bokar man in ett bröllop här har man ensamrätt till hela slottet samt den tillhörande parken och bryggan, och man får chansen att njuta av ett slutet sällskap i den storslagna miljön i och runt omkring slottet. Håll vigseln ute på bryggan eller i den lummiga slottsträdgården, eller varför inte inomhus i häftig slottsmiljö. Oavsett kommer det bli något utöver det vanliga.

Tillgängligt för vinterbröllop

Vill man hellre gifta sig på vintern så går även det att ordna, och då är priset för hela kalaset dessutom något längre. Ett vinterbröllop på Engsholm slott kan bli minst lika magiskt som på sommaren, när isen lagt sig över vattnet och snöflingorna glimmar i trädkronorna. Tänd upp marschaller längs den inbjudande allén för att välkomna gästerna.

Middag och dans i salongerna

Efter vigseln är det givetvis dags för middag och tillhörande bröllopsfest. Skåla med champagne på den stora terrassen och ta sedan sällskapet vidare in till matsalen. Här bjuds på lyxig och vällagad mat tillsammans med god dryck. När middagen avnjutits finns möjlighet att dansa runt i salongerna ända in på småtimmarna om man så vill, och dagen kommer garanterat bli ett oförglömligt minne för både brudpar och gäster.

Exklusivt och unikt

Eftersom Engsholms slott endast arrangerar ett fåtal bröllop varje år kan man räkna med att tillställningen blir unik. Exklusivitet står i fokus när bröllopet utformas och för den som vill fira sin stora dag med extra allt slottet rätt plats att göra det på. 
Priset ligger runt ungefär 2500–5000 kronor per gäst, beroende på vilken tid på året man väljer, men då ingår både planering, personal, mat, logi och mycket mer. Det vackra slottet utanför Stockholm är en sagolik plats att förverkliga sina drömmar på, och för den som är intresserad av att gifta sig här finns bokningsförfrågan direkt på hemsidan.

Hamambad på Lidingö

Vill du få en upplevelse utöver det vanliga ska du definitivt prova det turkiska ångbadet, hamambad. Detta är en tusenårig tradition med rötter i det ottomanska riket då man byggde ett stort antal hamambad som nådde ända till centrala Europa.

På Lidingö kan man idag njuta av turkiskt hamambad på Blue Hotel som ligger längst ute på Lidingö på Elfviks udde, precis vid havet. Här kan du både insupa den vackra skärgårdsmiljön samtidigt som du får uppleva det exotiska hamambadet med dess ångbastu, varma marmorhällar, orientaliska dofter och ljudet av porlande vatten. Här erbjuds en avslappnande hamambehandling utöver det vanliga. Du kan även med fördel kombinera behandlingen med en efterföljande oljemassage.

Hamambehandling

En hamambehandling brukar inledas med att man får sitta i en ångbastu. Därefter leds man in i hamambadets hjärta som utgörs av ett varmt rum med hög luftfuktighet, med vattenhoar i marmor och en stor varm marmorhäll i mitten av rummet.

Man börjar med att ligga ner på marmorhällen så att kroppen blir precis lagom uppvärmd och porerna hinner öppna sig inför tvagningen. Sedan skrubbar hamamterapeuten hela kroppen med en speciell skrubbhandske. På detta sätt kommer  blodcirkulationen igång samtidigt som smuts och döda hudceller effektivt tas bort. Efter detta får man en tvagning i form av en skummassage med ett speciellt upplöddrat tvålskum som görs med hamamteknik. Detta fungerar som en mjukgörande behandling för huden samtidigt som man får njuta av en avslappnande massage. Efter skummassagen kommer huden vara totalt ren och mjuk.

Under behandlingens gång sköljs man av med en blandning av varmt och kallt vatten. Vattnet kommer från två olika vattenstrålar som slingrar sig kring varandra och vattnet har därför inte helt hunnit blandas vilket ger en mycket härlig och sensationell känsla.

Blue Hotel på Lidingö kan erbjuda fantastisk natur med sjöbastu och möjlighet att bada i havet i kombination med det exotiska hamambadet samt ett brett utbud av massage- och hudvårdsbehandlingar. Med bara 15 minuters resväg till Stockholms innerstad är detta en oas för dig som vill komma bort från vardagen för en stund och få njuta av en behandling som kommer att få dig att känna dig som ny både till kropp och själ.

Dagkonferens – Effektivt & utvecklande

Det är dag för det första mötet för den nyligen tillsatta projektgruppen. Du har protokollet i handen och har planerat väl för att vara ute i god tid. Det här är vad du har väntat på länge, så spänningen går nästan att ta på. Effektiviseringen har legat på förslagsbordet ett tag, och nu är det äntligen dags. Om en timme ska ni samlas på konferensanläggningen för en middag. Därefter har du bokat en fantastisk konferenslokal med all den senaste tekniken för ett lyckat möte. Det är visserligen bara för 3 timmar, men någonting säger att det här mötet kommer bli början på någonting nytt. Den här dagkonferensen kan vara det som företaget har väntat på så länge.

En dagkonferens behöver inte vara lång. Ofta handlar det bara om att komma bort en stund, till en ny miljö för lite nya intryck och nya perspektiv på saker och ting. Effektivisering behöver inte innebära en massiv konferens på en anläggning flera mil bort. Varför inte planera en kortare dagkonferens på ett hotell eller liknande bara en timme från arbetsplatsen? Happy Tammsvik ligger till exempel endast 40 minuter från Stockholm, vackert beläget vid Mälarens strand. Kan du hitta något trevligare för ett projektmöte, ledningsmöte eller en inspirerande föreläsning? Det räcker oftast med några timmar för att företaget och personalen ska få ny energi och bättre förutsättningar för att komma med nya, kreativa lösningar på gamla problem.

Det är oerhört tidseffektivt att planera in en dagkonferens med syftet att stärka och inspirera. För att få nya perspektiv krävs ingen lång vistelse. Några timmar räcker egentligen. För ett viktigt möte är det perfekt att vara på en neutral plats som inte har någon som helst koppling till företagets byggnad eller område. En konferenslokal på ett hotell eller på ett lugnare, naturnära område kan vara precis vad som behövs för att få alla att prestera på topp och lyfta fram idéerna som kommer att revolutionera företagets framtid.

Sist men absolut inte minst – det är ju betydligt billigare med en dagkonferens i en lokal en knapp timme bort än på en stor anläggning flera mil bort. Resekostnaderna blir nästan obefintliga i jämförelse, och dessutom används tiden betydligt effektivare under mötet. Inga massiva planeringsinsatser kommer att krävas, och på kort tid kommer ni att ta fram nya, smarta lösningar som sätter helt ny standard på projektet, företaget eller hela personalen!

Dagkonferens är en prisvärd paus från kontoret

Upplever ni att ert företag inte har tid med en konferens? Varför inte satsa på en dagkonferens? En dagkonferens kan sägas vara en prisvärd konferens utan långa resor och utan övernattningar. En dagkonferens kan ändå vara väldigt givande, för ofta handlar ju en konferens om att få byta miljö för en dag och få ny input i form av inspiration och ny energi. Allt detta kan ni också få med en dagkonferens.

Dagkonferens bra alternativ till vanlig konferens

En dagkonferens i Stockholm kan vara ett bra alternativ såväl för företag som redan har sitt kontor i Stockholm och för företag utanför storstaden. Det finns goda kommunikationer till och från Stockholm nästan oavsett vart i Sverige ni befinner er annars, så ni behöver inte lägga ner en massa tid på krångliga och tidsödande resor. Och för er som redan befinner er i Stockholm så finns det tillräckligt många konferensanläggningar att välja mellan så att ni ändå kan byta miljö över dagen. Det bästa med Stockholm är att det är en storstad med korta avstånd. På bara en halvtimme kan ni befinna er i en lantlig miljö med natursköna omgivningar, det vill säga något helt annat än på ett stressigt kontor i innerstaden. På en dagkonferens kan ni också passa på att byta miljö till något totalt annorlunda. Herrgårdskonferens, slottskonferens och spakonferens har blivit populärt på senare tid, men det finns också företag som har konfererat på en segelbåt, i en trädkoja eller i skärgården. Villa Aske är en perfekt konferensanläggning för att smita iväg och prova på något annorlunda, här får man en idyllisk miljö med natur som inspireras av kärleken till Italien. God mat och förträffligt roliga teman som gör dagkonferensen till något att inspireras av resten av veckan. Det är därför dagkonferenser vuxit sig populära.

Effektivt använd tid

På en dagkonferens kan ni använda tiden effektivt eftersom ni inte befinner er på kontoret, vilket gör att vardagens göromål inte pockar på på samma sätt. En konferensanläggning hjälper er att fixa alla tekniska hjälpmedel ni kan tänkas behöva och det brukar också finnas möjlighet att ordna mat och mellanmål till konferenslokalerna. Allt för att er dagkonferens Stockholm ska gå så smidigt och enkelt som möjligt. Fördelen med en dagkonferens är att det är lättare att kunna erbjuda alla medarbetare att vara med. Även de med små barn eller som har andra anledningar till att övernattningar är omöjliga kan vara med på en dagkonferens.