När ni väl har bestämt er för att anordna en konferens och planerat er dag så är det hög tid att välja en konferenslokal som kommer passa er. Men vad ska ni egentligen tänka på när ni bokar in er på en viss anläggning och vad kan ni räkna med att ni kommer få i ert konferenspaket?

Tänk igenom vad du behöver på din konferens och se över vad som ingår i konferenspaketet du planerar att boka

Team meeting
Vad ni kommer att erbjudas under en dagkonferens och vad ni själva måste tänka på att inkludera hänger självklart ihop med vilken sorts konferensanläggning som ni bestämmer er för att använda er av. Vissa anläggningar kommer bara att erbjuda er ett väldigt grundläggande konferenspaket där ni kan förvänta er kaffe och lunch. Vissa anläggningar kommer också att låta er använda utrustning under era möten som till exempel en whiteboard eller datorer. Men detta beror såklart på vilken anläggning ni bestämmer att hålla er dagkonferens i och därför ska ni inte räkna med att den utrustning ni behöver kommer finnas i era möteslokaler. Om ni inte kan hitta någon information om detta på konferensanläggningens hemsida så kan ni alltid ringa dem för att dubbelkolla vad som kommer ingå under dagen.

Vissa konferensanläggningar kommer också göra det möjligt för er att välja olika sorters dagkonferenser där olika saker kommer ingå. Om ni vill göra er vistelse så billig som möjligt så vill ni säkert välja det billigaste alternativet, men ibland kan det vara värt en extra peng för att göra medarbetarna glada. Om ni till exempel har en konferens på en anläggning som erbjuder sina gäster att gå till gymmet, ta ett dopp i poolen eller bara njuta av bastun, så kan det vara värt att inkludera detta i ert konferenspaket. Om ni lägger ner extra omtanke bakom er planering för er konferens så kommer ni se att den blir mer effektiv och omtalad ibland kollegorna.