När sommaren närmar sig är det många som blir sugna på fest men det man inte blir så sugen på är att stå och slava i ett varmt kök. I Stockholm finns många företag som kan leverera catering till din sommarfest. En smörgåstårta är den perfekta maten för sommarfesten. Den är både god och vacker.

När sommaren börjar närma sig så blir man väldigt sugen på kall mat. På en sommarfest är det ingen som vill stå och svettas i köket utan istället så vill man att maten ska vara så enkel som möjligt och det allra enklaste av allt är ju att beställa mat i förväg via catering. För sommarfesterna är smörgåstårta den perfekta maten. En vacker smörgåstårta imponerar på de flesta. En smörgåstårta blir bara godare om den får stå och dra till sig lite så därför går det att få den levererad i god tid för sommarfesten. Kolla upp olika alternativ för catering när det gäller att beställa en smörgåstårta i Stockholm – det finns massor att välja mellan. Och tro inte att en smörgåstårta måste innehålla ingredienser som räkor och kallrökt lax (även fast det såklart är jättegott) det finns mängder av varianter på denna svenska klassiker. Här kommer några idéer för dig som söker inspiration när du ska beställa smörgåstårta på catering.

En smörgåstårta kommer i alla former

Varför inte en smörgåstårta med riktigt svenska ingredienser som kavring, rödlök, matjessill, crème fraiche, rädisor och lyxig löjrom? Eller en grön smörgåstårta med ingredienser som spetskål, avokado, ägg och pepparrot garnerad med fänkål, äpple och picklad lök. Enbart fantasin sätter gränserna för vad en smörgåstårta ska innehålla. En spännande variant är en smörgåstårta som är fylld med brieost och soltorkade tomater och garneras med valnötter och rosmarin. En riktig smaksensation! En duktig firma som sysslar med catering i Stockholm kan anpassa sig efter era önskemål när det gäller en beställd smörgåstårta. En föregångare till smörgåstårtan kallas cocktailtårta och den serverades flitigt på det glada 30-talet. Istället för att vara gjord på bröd så är det gjord med gräddade pajbottnar som fylls med goda fyllningar gjorda på ingredienser som ädelost, majonnäs, räkor och anjovis. Halva nöjet med en smörgåstårta är ju själva utseendet. En smörgåstårta bör vara vackert och fantasifullt garnerad och duktiga firmor som sysslar med catering i Stockholm vet hur en smörgåstårta ska dekoreras.