Kanske har du hört talas om begreppet mötesrum men inte riktigt förstår vad det är? Man kan väl ha möte i vilket rum som helst? Ja, det kan man såklart men ett riktigt bra mötesrum är utformat på ett sådant sätt att dom möten som hålls blir mer effektiva. Åtminstone är det en del av syftet. Här kan du läsa mer om den här typen av rum och vad det är som gör dom speciella.

En plats för effektiva möten

Mötesrummen är gjorda för att vara en plats där man kan hålla effektiva och kanske framförallt viktiga möten. Att sätta sig på ett café eller i en hotellobby är ofta nära till hands och en enkel lösning men faktum är att den typen av miljöer inte är optimala på grund av flera olika skäl. Dels finns många störningsmoment och dels finns inte den funktion som behövs för att hålla ett bra möte. Risken att man går därifrån med en negativ känsla är stor jämför om man hade valt en bättre plats att hålla till på och det är just därför det finns speciella mötesrum att tillgå.

Funktion före design

Det som utmärker ett mötesrum från andra lokaler är att man noggrant har fokuserat på funktionen. Visst är det viktigt med design för ett trivsamt rum men det bör komma i andra hand. Funktion kan innebära flera saker beroende på vilken typ av mötesrum det gäller. I vissa är syftet att många personer ska få plats och i andra är det viktigt att kunna vara kreativ. White boards, anslutning för dator- och telefonladdare, ergonomiska möbler med mera, är inte sådant man hittar på ett café.

Storstäderna ligger i framkant

Stora städer så som Göteborg ligger helt klart i framkant när det kommer till bra utformande mötesrum. Kanske beror det på att många letar sig till exempelvis Göteborg för att hålla större möten och konferenser och att det därmed finns en större efterfrågan. Göteborg eller inte, att välja mötesrum är inte alltid enkelt men det man ska ha i åtanke är att försöka hitta ett ställe där man verkligen tänkt på funktionen. Det kan vara direkt avgörande för om mötet blir effektivt eller inte och det är minst sagt viktigt med en bra miljö när man håller viktiga träffar.