Många arbetsterapeuter har på senare år valt att gå en annan väg i karriären. Även du kan välja att bli konsult som arbetsterapeut och få jobba lite mer på dina egna villkor. Det finns nämligen bemanningsföretag där ute som specialiserar sig på just din bransch. Dessa aktörer samarbetar med såväl privata vårdgivare som kommuner och regioner. Du kan därmed arbeta på till exempel ett sjukhus, ett särskilt boende, en vårdcentral, ett korttidsboende eller inom hemsjukvården på konsultbasis.

Ett exempel på uppdrag som du kan ta dig an är rehab och habilitering inom slutenvården. Men du kan alltså även välja att arbeta med handikappomsorg, äldrevård, hemsjukvård eller primärvårdsrehab i antingen privat eller regional drift. Som du märker är möjligheterna många!

Så är det att vara konsult som arbetsterapeut

Det fina med att vara konsult som arbetsterapeut är att bemanningsföretaget är din samarbetspartner i yrkeslivet. De finns vid din sida och strävar efter att försöka hjälpa dig att finna den rätta balansen. Därför erbjuder de dig möjligheten att välja mellan att arbeta på heltid eller deltid. Huruvida du väljer att ta dig an heltidsuppdrag eller deltidsuppdrag är helt och hållet upp till dig. Deras mål är helt enkelt att matcha din kompetens med de vårduppdrag som dyker upp. Detta utifrån de önskemål och preferenser som just du har.

Dessutom får du följande fördelar när du väljer denna väg i karriären:

  • Du har alltid tillgång till hjälp. Bemanningsföretagen hjälper dig att såväl hitta ett lämpligt uppdrag som att bolla tankar och idéer med dig under själva uppdraget. I vissa fall kan du till och med få hjälp av bemanningsföretagets team efter avslutat uppdrag.

  • Du slipper hantera det praktiska.
    En stor fördel är att ditt bemanningsbolag ser till att hantera de praktiska detaljerna. Dessutom besvarar de dina frågor och sköter det administrativa.

  • Balansen mellan privatliv och arbetsliv förbättras.
    Den absolut främsta fördelen med att vara konsult som arbetsterapeut är ändå balansen. Din balans mellan privatlivet och arbetslivet förbättras när du väljer att börja arbeta på konsultbasis. Detta ser bemanningsföretaget till att hjälpa dig med utifrån dina personliga förutsättningar och preferenser.