För många företag är Stockholm platsen där man har sitt kontor och då vill man ofta antingen stanna i närheten för en konferens eller så vill man tvärtom ta sig iväg för att skapa en känsla av mer tydlig samhörighet. Det beror naturligtvis på vad man önskar uppnå med konferensen. Är teambuilding med på listan så passar det oftast bättre att ta sig iväg från hemmets trygga vrå så att man lättare kan bygga upp teamet utan redan existerande roller. För andra företag är det istället så att man åker till Stockholm från annan ort för att komma bort ifrån kontoret och då kan ju Stockholm fungera alldeles utmärkt för teambuilding.

Dagkonferens

För många företag är behovet av lokaler tillfälligt och man väljer dagkonferens som lösning på eventuella problem med de egna lokalerna. Vid andra tillfällen handlar det om att hitta neutral mark eller miljöombyte. I Stockholm, Göteborg och flertalet andra städer finns välrenommerade konferensanläggningar som har koncept och paketlösningar för dagkonferenser både vad gäller små och rejäla behov.

Lokal

Det finns lokaler för alla smaker i Stockholm. Är det på det sättet att det inte passar med de lokaler som finns just i stadskärnan så kan man istället se till plaster som ligger lite utanför. Man kan antingen ta sig ut till den vackra skärgården eller så kan man se till att bo lite närmare naturen tillsammans och ta vara på naturen och vara ute tillsammans då det är sådant som gör att man får lite nya och fräscha tankar och uppslag.

 
Vissa väljer att bo på samma plats som man konfererar och äter medan andra ser till att hålla konferens och ”ledighet” på skilda platser. Detta fungerar olika bra för olika företag och det är såklart upp till er att boka det som känns bäst för er och ert företag.

Underhållning och avslappning

Det måste erbjudas lite rast och ro under konferensen för att alla ska känna att de får lite ny energi. Det är lätt att hitta både trevlig underhållning och bra platser för avslappning i Stockholmstrakten. Det finns både spa och andra härliga plaster där ni kan se till att få den där extra energin som sedermera leder fram till an hel massa nya idéer!