Planerar du inför en dagskonferens och undrar över vilken mat du ska bjuda på? Ska du beställa in något från en cateringfirma? Är maten inkluderad i paketpriset om du hyr en lokal? Är det kanske bäst att beställa bord på en restaurang? Fråga dig först var konferensen ska hållas. När du vet det är det lättare att bestämma vilken lösning som passar er konferens bäst. Vad du än bestämmer dig för att göra är det viktigt att tänka på allergiker och vegetarianer som behöver tas hänsyn till. Likaså funktionshindrade som behöver anpassade förutsättningar och personer som av etniska eller religiösa skäl kanske inte äter maten som bjuds och som behöver speciella menyer. Maten har en stor betydelse även om det är något som vi tar för givet så planera väl och lär känna din personals behov.

Hotell eller konferensgård

Om du hyrt en lokal på en konferensgård eller på ett hotell är det mycket möjligt att de har mat på plats även om den inte alltid ingår i priset för konferensen. Lokaler som erbjuder måltider kan vara en fördel eftersom du på så sätt inte behöver krångla med valet av vilken sorts mat du ska bjuda på. Det erbjuds ofta bufféer där gästerna kan välja själva mellan olika alternativ. Menyerna som erbjuds vid en sådan lokal är oftast väl genomtänkta, nyttiga och prisvärda.

Om man inte vill nöja sig med en dagkonferens utan hellre stannar över natt, är en herrgårdsvistelse värd att uppleva! Om företaget bokar konferens nära Sigtuna finns många intressanta anläggningar. Friibergh Herrgård är omtalad för llt ifrån möteslokaler till golfpaket som erbjuds för besökare. Det nära samarbetet med golfbanor i närheten har gjort denna anläggning till en intressant plats för konferensgäster!

Andra lokaler

Om du vet att maten inte ingår i priset eller alls inte finns i närheten av den lokal som du har hyrt kan du ta hjälp av en cateringfirma. En cateringfirma tar inte bara hand om maten, de erbjuder även serveringspersonal, bord, stolar, porslin, glas dukar och tält. Om du bestämmer dig för att hyra in en cateringfirma är det bäst om det finns en tom lokal eller en matsal där de kan förbereda sin uppsättning eller så går det kanske att ställa upp ett tält utomhus förutsatt att det finns plats och att vädret är gynnsamt. Du väljer själv vilka rätter som ska serveras från en bestämd meny med olika alternativ som cateringfirman förser dig med i förväg.