Vill du få en upplevelse utöver det vanliga ska du definitivt prova det turkiska ångbadet, hamambad. Detta är en tusenårig tradition med rötter i det ottomanska riket då man byggde ett stort antal hamambad som nådde ända till centrala Europa.

På Lidingö kan man idag njuta av turkiskt hamambad på Blue Hotel som ligger längst ute på Lidingö på Elfviks udde, precis vid havet. Här kan du både insupa den vackra skärgårdsmiljön samtidigt som du får uppleva det exotiska hamambadet med dess ångbastu, varma marmorhällar, orientaliska dofter och ljudet av porlande vatten. Här erbjuds en avslappnande hamambehandling utöver det vanliga. Du kan även med fördel kombinera behandlingen med en efterföljande oljemassage.

Hamambehandling

En hamambehandling brukar inledas med att man får sitta i en ångbastu. Därefter leds man in i hamambadets hjärta som utgörs av ett varmt rum med hög luftfuktighet, med vattenhoar i marmor och en stor varm marmorhäll i mitten av rummet.

Man börjar med att ligga ner på marmorhällen så att kroppen blir precis lagom uppvärmd och porerna hinner öppna sig inför tvagningen. Sedan skrubbar hamamterapeuten hela kroppen med en speciell skrubbhandske. På detta sätt kommer  blodcirkulationen igång samtidigt som smuts och döda hudceller effektivt tas bort. Efter detta får man en tvagning i form av en skummassage med ett speciellt upplöddrat tvålskum som görs med hamamteknik. Detta fungerar som en mjukgörande behandling för huden samtidigt som man får njuta av en avslappnande massage. Efter skummassagen kommer huden vara totalt ren och mjuk.

Under behandlingens gång sköljs man av med en blandning av varmt och kallt vatten. Vattnet kommer från två olika vattenstrålar som slingrar sig kring varandra och vattnet har därför inte helt hunnit blandas vilket ger en mycket härlig och sensationell känsla.

Blue Hotel på Lidingö kan erbjuda fantastisk natur med sjöbastu och möjlighet att bada i havet i kombination med det exotiska hamambadet samt ett brett utbud av massage- och hudvårdsbehandlingar. Med bara 15 minuters resväg till Stockholms innerstad är detta en oas för dig som vill komma bort från vardagen för en stund och få njuta av en behandling som kommer att få dig att känna dig som ny både till kropp och själ.